TV111'de, her hafta izleyicisiyle buluşan, Türkiye'nin yakın tarihinin Bediüzzaman Said Nursî'nin hayatı penceresinden analiz edildiği Tarih İçinde Bediüzzaman programında bu hafta, Türkiye'nin çok da bilinmeyen bir eşiği/kavşağı, yani 1923-1924 yılları aralığı ele alındı. Bu aralığın özellikle 1923 sonları ve 1924 başlarına dikkat çekilen programda, süreç boyunca ardarda ve birlikte yaşanan değişim ve dönüşümlerin geleceğin Türkiye'sinin şekillenmesinde ne denli büyük bir rol oynadığının altı çizildi.
Tevhid-i Tedrisat Kanunu gibi, Genelkurmay'ın ve Diyanet İşleri'nin kurulması gibi pekçok kararın alındığı bu dönem, aynı zamanda Osmanoğlu ailesinin yurtdışına çıkarılması kararının da alındığı bir zaman dilimi.
Bu aralıkta, tüm Kurtuluş Savaşı mücadelesi boyunca, kendisine Osmanlı'nın bir mirasçısı ve halifenin koruyucusu görünümü veren Ankara hükümetinin bu söylemini değiştirdiğinin, mücadelesi sırasında kendisine destek veren ulemayı dahi gözden çıkardığının görüldüğünün belirtildiği programda; bugünün Türkiye'sinin anlaşılması noktasında bu büyük eşiğin analiz edilmesinin önemine dikkat çekildi.