Mektubat

Mektubat, Fihrist, 687. sayfadasınız.

"Âl-i Beytin başına gelen pek feci ve gaddarane muamelenin hikmeti nedir?" Gayet mühim bir cevap veriliyor.
Dördüncü sual: .... 89
"Âhirzamanda Hazret-i İsâ'nın (a.s.) nüzûlü ve Deccalı öldürmesi ve insanlar umumiyetle din-i hakkı kabul etmesi ve kıyâmet vaktinde Allah Allah diyenler bulunmaması rivayet ediliyor. Böyle umumiyetle imana geldikten sonra nasıl küfre gidilir?" Suallerine karşı, merakâver ve hakiki bir mühim cevap veriliyor.
Beşinci sual: .... 93
"Kıyametin hâdisatından ervâh-ı bakiye müteessir olacaklar mı?" cevabında, mühim bir hakikat beyan ediliyor.
Altıncı sual: .... 94
1 كُلُّ شَىْءٍ هَالِكٌ اِلاَّ وَجْهَهُ "âyetinin hükmü; âhirete Cennete ve Cehenneme ve ehillerine şümûlü var mı, yok mu?" Cevabında, gayet mühim ve merak-âver ve kuvvetli bir cevap verilir. Bu risaledeki suâlleri merak edenlere bu risale bir iksir-i âzamdır.
ON ALTINCI MEKTUP:.... 96
اَلَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ اِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ اِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ * 2
âyetinin bir sırrını, "başıma gelen bir hâdise" münasebetiyle "Beş Nokta" ile tefsir ediyor.
Birinci nokta: .... 96
Hak ve hakikat olan hizmet-i Kur'âniye, şimdiki zamanda çoğu yalancılıktan ibaret ve bid'a ve dalâlet olan siyasetten beni kat'iyen men'ettiğine dairdir.
İkinci nokta:.... 97
Hayat-ı ebediyeye ciddi çalışmak ve zararsız ve müstakim yol ile Kur'ân'a hizmet etmek, elbette dağdağa-i siyasetten çekilmeyi iktiza ettiğinden, ehl-i dünyanın hatâ ve harekâtlarını hoş görmek değil, belki kalblerimizi bulandırmamak için bakmamaktayız.
Üçüncü nokta:.... 99
Başıma gelen ağır tazyikat ve musibetlere karşı tahammülümün mühim bir sebebini iki vâkıa ile beyan eder.
Dördüncü nokta:.... 102

"Âl-i Beytin başına gelen pek feci ve gaddarane muamelenin hikmeti nedir?" Gayet mühim bir cevap veriliyor. Dördüncü sual: .... 89 "Âhirzamanda Hazret-i İsâ'nın (a.s.) nüzûlü ve Deccalı öldürmesi ve insanlar umumiyetle din-i hakkı kabul etmesi ve kıyâmet vaktinde Allah Allah diyenler bulunmaması rivayet ediliyor. Böyle umumiyetle imana geldikten sonra nasıl küfre gidilir?" Suallerine karşı, merakâver ve hakiki bir mühim cevap veriliyor. Beşinci sual: .... 93 "Kıyametin hâdisatından ervâh-ı bakiye müteessir olacaklar mı?" cevabında, mühim bir hakikat beyan ediliyor. Altıncı sual: .... 94 1 كُلُّ شَىْءٍ هَالِكٌ اِلاَّ وَجْهَهُ "âyetinin hükmü; âhirete Cennete ve Cehenneme ve ehillerine şümûlü var mı, yok mu?" Cevabında, gayet mühim ve merak-âver ve kuvvetli bir cevap verilir. Bu risaledeki suâlleri merak edenlere bu risale bir iksir-i âzamdır. ON ALTINCI MEKTUP:.... 96 اَلَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ اِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ اِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ * 2 âyetinin bir sırrını, "başıma gelen bir hâdise" münasebetiyle "Beş Nokta" ile tefsir ediyor. Birinci nokta: .... 96 Hak ve hakikat olan hizmet-i Kur'âniye, şimdiki zamanda çoğu yalancılıktan ibaret ve bid'a ve dalâlet olan siyasetten beni kat'iyen men'ettiğine dairdir. İkinci nokta:.... 97 Hayat-ı ebediyeye ciddi çalışmak ve zararsız ve müstakim yol ile Kur'ân'a hizmet etmek, elbette dağdağa-i siyasetten çekilmeyi iktiza ettiğinden, ehl-i dünyanın hatâ ve harekâtlarını hoş görmek değil, belki kalblerimizi bulandırmamak için bakmamaktayız. Üçüncü nokta:.... 99 Başıma gelen ağır tazyikat ve musibetlere karşı tahammülümün mühim bir sebebini iki vâkıa ile beyan eder. Dördüncü nokta:.... 102